K-drama: waarom ik amper nog Netflix kijk

Monday, 1 January 2018
Kdrama

Sinds mijn jongste dochter is vertrokken kijk ik amper nog naar Netflix Nederland. En dat is niet omdat ik Netflix nu stom vind, maar omdat mijn dochter me heeft laten kennismaken met Koreaans drama ook wel K-drama genoemd. En nu ben ik daar een kléin beetje aan verslaafd geraakt...

Hoe ik viel voor K-drama


Het begon dus allemaal met mijn jongste dochter. Zij kijkt graag Koreaans drama, en zat al maanden te zeuren dat ik dat met haar mee moest kijken. Uiteindelijk zwichtte ik vanwege haar reis naar China. Koreaanse series kijken leken me een goede manier om kennis te maken met die kant van de wereld. Wist ik veel dat Korea en China totaal verschillend zijn. Maar toen ik dat besefte was het al te laat: Ik was gevallen voor Koreaans drama.

Koreaans drama

Kijken met een slechte attitude


Het Koreaanse drama dat mijn dochter koos was de serie Two Worlds. Daarin belandt een jonge vrouw in een cartoonwereld. Daar ontmoet ze de held van die cartoon en wordt verliefd op hem. En hij op haar. De serie is origineel, grappig, mooi en romantisch. De eerste 5 afleveringen zat ik met een zeer slechte attitude te kijken en zei ik dingen als:
'De plaatselijke toneelvereniging acteert nog beter!'
en
'Wat ziet die Lee Jong-suk er belachelijk jong uit zeg! Weet je wel zeker dat die acteur al 30 is? Hij lijkt wel 10!'
Maar op een gegeven moment kreeg het verhaal me in zijn greep. En rond aflevering 10 zat ik smachtend te wachten op de volgende aflevering. Inmiddels zit mijn dochter twee maanden in China, en heb ik zo'n 20 Koreaanse drama series die ik wil kijken op mijn lijstje staan. Kuch.

Wat is er zo leuk aan K-drama?


 • De verhaallijnen zijn origineel! Koreaans drama biedt totaal andere verhalen dan ik gewend ben.
 • Koreaans drama is lieflijk en superromantisch. Het meeste Koraanse drama kun je bij wijze van spreken met een gerust hart voorschotelen aan je 8-jarige dochter of zoon.
 • Iedereen doet daar de schoenen uit als ze een huis binnenkomen. Als een personage ergens binnenkomt, zie je ze standaard even schuifelen, en dan hebben ze ineens sloffen aan.
 • Als een vrouw flauwvalt dan draagt de held haar meestal op zijn rug! In 'piggyback' stijl.
  Andersom trouwens ook ; ) Vrouwen dragen mannen zo ook het huis binnen.
 • Een ontbijt in Koreaanse series lijkt op onze avondmaaltijd.
 • Er wordt daar veel gegourmet, alleen heet het daar geen gourmetten maar is het een gewone maaltijd.
 • Er is veel waardering en aandacht voor de rol van moeders. Vooral de zoons zijn in de regel dol op hun moeder. Sowieso is er veel aandacht en waardering voor familiebanden.
 • Ik leer Koreaanse woorden. Ik kan nu onder andere 'mama' zeggen in het Koreaans en 'Nee' : )

Mijn top 3 Koreaans drama!

 • Another Miss Oh
 • Goblin. N.B. Ik heb deze nog steeds niet af durven kijken omdat het niet goed afloopt. Ik ben gestopt na aflevering 15.
 • The Coffee Prince. (Mijn favoriet)

Waar en hoe kun je Koreaans drama kijken?


Heel makkelijk, dat kan op KissAsian. Maar ook op Netflix vind je een aanbod van K-drama.

Conclusie over Kdrama


De populariteit van de Koreaanse cultuur wordt ook wel 'Hallyu' genoemd: de Koreaanse golf. K-drama is hier een voorbeeld van. De reden dat ik er zo dol op ben is de romantiek! Ken jij Koreaans drama? Teuntje, deze is voor jou ; )

No comments