K-drama: waarom ik amper nog Netflix kijk

Kdrama

Sinds mijn jongste dochter is vertrokken kijk ik amper nog naar Netflix Nederland. En dat is niet omdat ik Netflix nu stom vind, maar omdat mijn dochter me heeft laten kennismaken met Koreaans drama ook wel K-drama genoemd. En nu ben ik daar een kléin beetje aan verslaafd geraakt...

Hoe ik viel voor K-drama


Het begon dus allemaal met mijn jongste dochter. Zij kijkt graag Koreaans drama, en zat al maanden te zeuren dat ik dat met haar mee moest kijken. Uiteindelijk zwichtte ik vanwege haar reis naar China. Koreaanse series kijken leken me een goede manier om kennis te maken met die kant van de wereld. Wist ik veel dat Korea en China totaal verschillend zijn. Maar toen ik dat besefte was het al te laat: Ik was gevallen voor Koreaans drama.

Koreaans drama

Kijken met een slechte attitude


Het Koreaanse drama dat mijn dochter koos was de serie Two Worlds. Daarin belandt een jonge vrouw in een cartoonwereld. Daar ontmoet ze de held van die cartoon en wordt verliefd op hem. En hij op haar. De serie is origineel, grappig, mooi en romantisch. De eerste 5 afleveringen zat ik met een zeer slechte attitude te kijken en zei ik dingen als:
'De plaatselijke toneelvereniging acteert nog beter!'
en
'Wat ziet die Lee Jong-suk er belachelijk jong uit zeg! Weet je wel zeker dat die acteur al 30 is? Hij lijkt wel 10!'
Maar op een gegeven moment kreeg het verhaal me in zijn greep. En rond aflevering 10 zat ik smachtend te wachten op de volgende aflevering. Inmiddels zit mijn dochter twee maanden in China, en heb ik zo'n 20 Koreaanse drama series die ik wil kijken op mijn lijstje staan. Kuch.

Wat is er zo leuk aan K-drama?


 • De verhaallijnen zijn origineel! Koreaans drama biedt totaal andere verhalen dan ik gewend ben.
 • Koreaans drama is lieflijk en superromantisch. Het meeste Koraanse drama kun je bij wijze van spreken met een gerust hart voorschotelen aan je 8-jarige dochter of zoon.
 • Iedereen doet daar de schoenen uit als ze een huis binnenkomen. Als een personage ergens binnenkomt, zie je ze standaard even schuifelen, en dan hebben ze ineens sloffen aan.
 • Als een vrouw flauwvalt dan draagt de held haar meestal op zijn rug! In 'piggyback' stijl.
  Andersom trouwens ook ; ) Vrouwen dragen mannen zo ook het huis binnen.
 • Een ontbijt in Koreaanse series lijkt op onze avondmaaltijd.
 • Er wordt daar veel gegourmet, alleen heet het daar geen gourmetten maar is het een gewone maaltijd.
 • Er is veel waardering en aandacht voor de rol van moeders. Vooral de zoons zijn in de regel dol op hun moeder. Sowieso is er veel aandacht en waardering voor familiebanden.
 • Ik leer Koreaanse woorden. Ik kan nu onder andere 'mama' zeggen in het Koreaans en 'Nee' : )

Mijn top 3 Koreaans drama!

 • Another Miss Oh
 • Goblin. N.B. Ik heb deze nog steeds niet af durven kijken omdat het niet goed afloopt. Ik ben gestopt na aflevering 15.
 • The Coffee Prince. (Mijn favoriet)

Waar en hoe kun je Koreaans drama kijken?


Heel makkelijk, dat kan op KissAsian. Maar ook op Netflix vind je een aanbod van K-drama.

Conclusie over Kdrama


De populariteit van de Koreaanse cultuur wordt ook wel 'Hallyu' genoemd: de Koreaanse golf. K-drama is hier een voorbeeld van. De reden dat ik er zo dol op ben is de romantiek! Ken jij Koreaans drama? Teuntje, deze is voor jou ; )
( Hide )
 1. W-Two Worlds is een heel bijzondere serie inderdaad. Het schuiven van verschillende realiteiten , die parallel lopen maar met verschillende invullingen. Totdat ze door elkaar gaan schuiven.
  Ik ben al wat ouder, maar ben vooral op werk omgeven van jongeren tussen 20 en 30 die behoorlijk veel gamen.
  Ik ben geen gamer, maar wel een jaar of 9 Kdrama-verslaafd. ( Ik heb daar vorig jaar iets over geschreven in het huisvlijt.blog )
  De serie raakt wel aardig wat similariteiten, om het zacht te zeggen.

  Inmiddels heb ik "Memories of Alhambra " ook gekeken onlangs. Die serie is op moment van dit schrijven nog te zien op Netflix, maar ik had hem elders al wat sneller binnen,
  Dezelfde schrijfster, die hier nog een stapje verder gaat met hetzelfde gegeven.
  ( Moeilijk om geen spoilers te geven nu ! )
  ELke aflevering brengt je op de rand van je zitplaats, en binging is een reëel gevaar hier !

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oh dat klinkt wel aansprekend Hankk! Ik had nog niet naar Memories of Alhambra gekeken omdat ik dacht dat een soort spektakel-achtig verhaal was. En daar houd ik niet zo van. Maar nu ga ik toch maar eens kijken.

   Delete
 2. Ik ben ook al jaren een enorm fan van Koreaans Drama's. Op dit moment heb ik 180 series in favoriet, wat ik allemaal gezien heb. Omdat ik er zo aan verslaafd ben, heb ik sinds 3 jaar een abonnement op VIKI genomen. Geen moment spijt. Als je wil beginnen met kijken, probeer MY LOVE FROM ANOTHER STAR.

  ReplyDelete
  Replies
  1. My love from another star is inderdaad erg leuk. Op dit moment kijk ik voor de derde keer de Taiwanese serie Bromance. Superromantisch en erg mooi.

   Delete
 3. Goblin inmiddels uitgekeken, de laatste aflevering kan je prima doen hoor. Ik heb maar een uurtje zitten huilen (in tegenstelling tot 2 uur non stop janken bij Crash Landing). Omdat ik de gender bender van Coffee Prince echt een topthema vond ben ik nu begonnen aan Bromance die jij ook aanraadde.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Goed om te weten dat de laatste aflevering van Goblin toch wel te doen is. Mijn jongste dochter zegt dat ook steeds tegen me, maar ik wilde niet zien hoe ze verongelukte...

   Bromance is echt heel mooi. Ik moest even wennen aan de klanten van de Chinese taal, maar dan is de romantiek erg leuk!

   Delete
 4. Heb net de laatste aflevering van Crash Landing On You gezien. Echt mooi en meeslepend.
  Ik begrijp alleen je titel niet: Waarom ik AMPER nog Netflix kijk. Dat leg je niet uit.

  ReplyDelete
  Replies
  1. In de eerste zin schrijf ik dat ik amper nog Netflix kijk omdat ik Kdrama's heb ontdekt : )

   Delete
 5. Idd. Ik ben nu verslaafd aan het kijken van K-Drama. Ik kan wel huilen en lachen. Ik wil alleen maar meer meer kijken. Ik luister nu ook naar K-liedjes. Ik was ook ooit met koreanse bedrijf gewerkt. Dat kon ik me herinnering ook 😍😀

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ik snap je helemaal! Het is ook gewoon verslavend mooi : )

   Delete

Wil je bericht krijgen als iemand op jou reageert? Vink dan 'Melding sturen' aan. Je vindt dit rechtsonder het comment formulier.

© all rights reserved
made with by templateszoo