Netflix Dramaworld: ode aan + parodie op Kdrama


Door mijn jongste dochter (19) heb ik Koreaans drama ontdekt. Met alle gevolgen vandien. Want Kdrama is op z'n zachtst gezegd nogal verslavend.

Inmiddels heb ik al heel wat Kdrama gezien, en begin ik bepaalde elementen/clichés te herkennen.

Zo moeten de mannelijke hoofdrolspelers in Koreaanse drama's vaak douchen! Als het vrouwen waren geweest was er al lang een aanklacht ingediend tegen seksuele uitbuiting als lustobject! Maar dit terzijde.

Hoe dan ook, Koreaanse drama's bestaan vaak uit een aantal vaste elementen die je in elk drama terug ziet komen. En de Amerikanen hebben daar een parodie op gemaakt in de vorm van, jawel een Koreaanse drama serie. En deze serie heet Dramaworld en is te zien op ons aller Netflix.

Netflix: Dramaworld


De serie Dramaworld bestaat uit 10 afleveringen van 10 tot 20 minuten lang. Met andere woorden, je kunt de hele serie kijken in 1 middag.
En niet onbelangrijk om te vermelden denk ik: Dramaworld is een Engelstalige serie.
Het verhaal van Dramaworld luidt als volgt: Claire Duncan is 20 jaar oud en verslaafd aan Kdrama. Ze doet de hele dag niets anders dan Koreaanse drama's kijken. Haar eigen leven is behoorlijk saai in vergelijking met de Kdrama's die ze zo mooi vindt. En dan, op een dag, belandt ze in een Koreaanse drama.

Claire in Dramaworld


Daar ontmoet ze ene Seth die haar uitlegt hoe het werkt. In Dramaworld spelen de verschillende Koreaanse drama's zich af. En hij werkt als 'facilitator'. Hij zorgt er voor dat de hoofdrolspelers 'elkaar krijgen'. En voortaan is Claire ook een facilitator. Maar er is iets raars aan de hand in Dramaworld: de verhaallijnen nemen soms rare wendingen, en personen uit verschillende drama's komen per ongeluk in elkaars serie terecht. Aan Claire en Seth de taak om de problemen in Dramaworld op te lossen.

Netflix dramaworld: verwijzingen naar elementen Koreaans drama


Wat ik vooral leuk vind aan Dramaworld zijn de vele referenties naar de cliché elementen die je terugziet in Kdrama's.
  • De verplichte douche scènes van de mannelijke lead:
    De mannen in Kdrama hebben ook allemaal zo'n sixpack!
     De dronken 'piggy back' ride:
  • De zogenoemde product placement, waar nonchalant reclame wordt gemaakt voor bepaalde producten. In Dramaworld krijgt Claire een make-over waarbij een merk make-up wordt gepresenteerd.
  • 'De blik' waarmee de mannelijke lead naar de vrouwelijke lead kijkt, en die zegt: 'Ik vind je leuk.'
  • De vrouwelijke heldin die uitglijdt, achterover valt, en wordt opgevangen door de main lead.
  • De muziek.
  • De aandacht voor eten.


Is Dramaworld ook leuk als je nog nooit Koreaans drama hebt gekeken?


Omdat veel mensen weigeren Koreaans drama te kijken omdat het, eh... Koreaans is, kun je je afvragen:
is Dramaworld ook leuk als je nooit Koreaans drama hebt gekeken?
Ik denk dat het antwoord 'Ja' is. Want ook als je nog nooit een Kdrama hebt gekeken, biedt Dramaworld een leuk verhaal. Sterker nog, ik weet het zeker, want ik keek Dramaworld samen met mijn man. En hij heeft nog nooit een Kdrama gekeken.

Netflix Dramaworld trailer


Hieronder de trailer van de serie Dramaworld op Netflix:
 

Praktische informatie over Dramaworld


Dramaworld werd geproduceerd door Viki in samenwerking met Jetavana Entertainment, Entermedia Contents and Third Culture Content. Dramaworld is te zien op Netflix. Geen Netflix? Geen probleem. Je kunt Dramaworld ook bekijken via viki.com en youtube.

Conclusie over Dramaworld


Dramaworld is tegelijkertijd een ode aan als een parodie op Koreaans drama. Op z'n minst is het een zeer originele serie. Dus als je zin hebt in 'iets makkelijks' om te kijken, dan zou je Dramaworld zeker eens kunnen proberen. Ben je fan van Kdrama's net als ik? Dan is Dramaworld grappig om te kijken vanwege de herkenning die het biedt. Maar uiteindelijk kijk ik toch liever een echt Kdrama!

No comments

Post a Comment

Wil je bericht krijgen als iemand op jou reageert? Vink dan 'Melding sturen' aan. Je vindt dit rechtsonder het comment formulier.

© all rights reserved
made with by templateszoo