Koreaanse series: nu ook op Netflix te zien


Wist je dat een aantal Koreaanse series ook op Netflix te zien zijn? Dat geeft goed aan hoe populair Koreaanse drama's zijn.

Voor wie het niet weet: uitleg Koreaanse series


Voor wie het niet weet, Koreaanse drama's zijn series van doorgaans zo'n 16 afleveringen van gemiddeld een uur. Ze bestaan meestal uit 1 seizoen, en vormen dus één afgerond verhaal. Koreaanse drama's zijn er in allerlei genres: detectives, medisch, historisch, horror, romance etc. Mijn favoriete Koreaanse series zijn de romantische drama's. De rest laat ik links liggen. Een mens moet nu eenmaal keuzes maken in het leven : )

Wat hebben Koreaanse series, wat Westerse series niet hebben?


Helaas haken veel mensen af bij het woord 'Koreaanse'.
'Ik wil geen serie kijken in een taal die ik niet ken!' is een veelgebruikt argument.
En dat snap ik heel goed. Ik was zelf ook zo iemand. En nog steeds kijk ik op Netflix het liefst alleen maar series in het Engels. Maar Koreaanse series bieden iets wat Westerse series niet bieden. En dat is een originele verhaallijn, bijzondere elementen en ik vind ze iets lieflijks hebben. Als ze elkaar bij Grey's Anatomy kussen dan neem ik nog een hap chips. Maar als ze elkaar in een Koreaanse serie kussen, na afleveringen vol narigheid, dan zijn mijn ogen aan het scherm gekleefd en heb ik geen zin in chips. Hoe dan ook, er zijn dus ook wat Koreaanse series te bekijken op Netflix. En hieronder zal ik een overzicht geven.

Koreaanse series op Netflix


 1. A Korean Odyssee. Aan dit Koreaanse drama ben ik begonnen, maar halverwege afgehaakt. Ik vond dat er te weinig romantiek in zat. Maar qua vormgeving is het prachtig, en het is een bijzondere combinatie van sprookjesachtige elementen, goden en demonen.
 2. My only love song. Hier ben ik aan begonnen, maar dit Kdrama moet ik nog afkijken. Het is heel lichtvoetig in ieder geval.
 3. Something in the rain. Die Koreaanse drama is zeker romantisch. Maar ik ben halverwege blijven steken. Ik denk omdat ze elkaar al heel snel 'kregen'. Daarna verslapte mijn interesse.
 4. Meteor Garden. Deze ken ik nog niet.
 5. Mr. Sunshine. Aan deze ben ik begonnen, maar ik haakte af op de grootse aanpak en de politieke verhaallijn.Qua vormgeving ziet Mr. Sunshine er prachtig uit. Maar ik heb mijn Koreaanse series het liefst eenvoudig: man ontmoet vrouw, ze moeten elkaar vinden, ze vinden elkaar. The End.

Koreaanse drama series samenvattend


Koreaanse series zijn mooi! Ze bieden iets wat Westerse series niet hebben. In deze post gaf ik een overzicht van 5 Koreaanse series die je via Netflix kunt kijken. Maar het zijn niet mijn favoriete Kdrama's. Dus als je echt een Kdrama wilt uitproberen dan adviseer ik je om naar de site KissAsian te gaan. En kijk daar dan bijvoorbeeld Two Worlds. Of Goblin! Ik heb nog veel meer Koreaanse series die ik kan aanraden : )

Binnenkort een post met een top 10 van mijn lievelings Koreaanse series.
( Hide )
 1. Geen idee waarom ik eraan verslingerd ben. Het is zo heerlijk onschuldig denk ik. Beetje ook via Japanse series, daardoor ook Koreaans gaan kijken. Geef 'Something in the Rain' nog een kans. Zo makkelijk krijgen ze elkaar toch niet. Even verder kijken. Meteor Garden is Chinees en vermakelijk, maar niet meer dan dat. Dat verhaal is al meerdere malen verfilmd, zowel in Korea alsook Japan. Argon is goed. White Nights ook. Zit die jongen in van Something in the Rain. Aan Black ben ik begonnen, maar da's me te supernatural. Op Amazon Prime is ook wel wat aanbod alhoewel ze Doctor X er vanaf gehaald hebben. Maar gelukkig is er Dramacool. Ik download alle series en films die me interessant lijken. Via Dramacool hoef ik niet maanden te wachten op de nieuwe batch van Terrace House bijvoorbeeld, dus Netflix is alweer ouderwets. Hello My Twenties vond ik ook wel grappig, vooral omdat ik nu ook serie 1 via Dramacool kan downloaden. Dacht even dat ik alleen was in m'n fixatie maar er is hoop gelukkig ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Leuk, een collega fan van Kdrama's! Dankjewel voor je reactie. Ik zal Something in the rain nog een keer proberen. Ik was gekomen tot de scène waarin de moeder er achterkomt dat ze samen zijn.

   Grappig dat jij met Japanse series begon. Hoe kwam dat zo? Bij mij was het mijn jongste dochter die me overhaal de Kdrama's te gaan kijken.

   Ik ga de titels die je noemt eens nader bekijken!

   Delete
  2. Werk als vrijwilliger voor een filmhuis, daardoor in Japanse films gerold. Dit jaar ook in Japan geweest. Kwam hier omdat ik me afvroeg of er nog meer mensen via Dramacool keken. Wat een schatkist. En via Netflix kwam ik in de Series terecht. Soms heb je geen zin in moeilijke Amerikaanse of Engelse series met dat overdreven gedoe. Dan zijn die J-dramas en K-dramas of gewone series heerlijk. Als het Amerikaans of Nederlands was zou ik dat genre nooit kijken. Maar ze zijn zo heerlijk beleefd en netjes. Lief en braaf, geen pistolen en andere narigheid. Mijn favorieten op Netflix zijn : 'Midnight Diner', 'Good Morning Call', 'Hibana/Spark', 'Terrace House', 'White Nights', 'Atelier', 'A Taiwanese Tale of 2 Cities', 'Million Yen Women', 'Hello My twenties' en 'Something in the Rain' (echt even verder kijken). Koreaanse series zijn soms raar in de zin dat ze geen duidelijk eind hebben. En ze gaan eindeloos door. Op Amazon Prime Video : 'Doctor X' (nu er vanaf, dus via Dramacool), 'Tokyo Girl', 'Fukuyadou Honpo', 'Silver and Gold'. En via Dramacool ben ik veel andere aan het downloaden, dus laat het slechte weer maar komen ;)

   Delete

Wil je bericht krijgen als iemand op jou reageert? Vink dan 'Melding sturen' aan. Je vindt dit rechtsonder het comment formulier.

© all rights reserved
made with by templateszoo