Kdrama: Goong


Vanwege mijn liefde voor Koreaanse drama's met als thema 'contract marriage' besloot ik om het Kdrama Goong te gaan kijken. Ondanks het feit dat deze Koreaanse serie stamt uit 2006.

Omdat Kdrama's doorgaans modebewust zijn, dateren ze vrij snel. En dat heeft vooral gevolgen voor de kapsels vind ik... Soms kan ik daar echt van gruwen. Rond 2006 droegen de mannelijke leads in Kdrama's lange haren. Op zich niets mis mee, maar dan vaak wel in hele stomme modellen. Zo ook in Goong.

Maar goed. Terug naar Goong!

Was dit Kdrama de moeite van het kijken waard?


Kdrama Goong: het verhaal


Omdat de opa van Shin Chae-kyeong (19) ooit met zijn vriend heeft afgesproken dat hun kleinkinderen met elkaar moeten trouwen, moet Shin Chae-kyeong trouwen met Ju Ji-hoon de kroonprins. Ze zijn elkaar al eens tegengekomen op school, maar kennen elkaar verder niet.

Om haar ouders financieel te helpen stemt Shin Chae-kyeong in met het huwelijk: een contract marriage dus. Ze gaat wonen in het paleis. Maar vanwege hun leeftijd leven ze in aparte kamers.

Liefdesrivalen


Zoals vaak in een Kdrama zijn er twee liefdesrivalen. Zo was Ju Ji-hoon verliefd op Min Hyo-rin; en die gevoelens zijn er nog als hij trouwt met Shin Chae-kyeong. De mannelijke second lead is de neef van Ju Ji-hoon: Kim Jeong-hoon. Die wil overigens niet alleen Shin Chae-kyeong afpakken van Ju Ji-hoon maar ook de troon.

Liefdesperikelen en politiek gekonkel


Goong is een combinatie van liefdesperikelen, maar ook van veel politiek gekonkel. Dat laatste vind ik altijd een stuk minder leuk.

Goong: is het een aanrader


Tsja... is Goong een aanrader. Het gegeven is leuk, maar ik vond het matig uitgewerkt. Bovendien werkte Shin Chae-kyeong me ontzettend op de zenuwen. Ze is enorm irritant, en giechelt de hele tijd stompzinnig. Ze is zogenaamd 'leuk' onhandig, en probeert vaak (heel pijnlijk om te zien) grappig te zijn. Door Goong heb ik een hekel gekregen aan de actrice die haar speelt: Yoon Eun-hye.

In de tweede helft van Goong wordt ze minder giechelig, maar dan loopt ze de hele tijd rond als een geslagen hond die slecht behandeld is. Ook heel irritant.

Goong: wordt er nog gekust?


Er wordt amper gekust in Goong. Maar de kus scène die er is, vond ik wel mooi. Daarnaast is er een hele lieve bedscene waarin prins Ju Ji-hoon Shin Chae-kyeong naar zich toetrekt.

Kus scène Goong


Hieronder de kus scène (aflevering 23), waarin heel behoorlijk gekust wordt. Niet alleen van dat gedoe dat ze lippen op elkaar drukken.Bed scène in Goong


Voor bedscènes moet je bij Kdrama zijn. Maar in Goong zitten er warempel toch een paar. Onderstaand filmpje is van een fan en bevat haar favoriete beelden van de serie, en ook die lieve bedscene:
Mijn conclusie over Goong


Met 24 afleveringen vond ik dit Kdrama vrij lang. Zestien afleveringen vind ik prettiger. Hoewel het gegeven van een contract marriage erg leuk is, vond ik het matig uitgewerkt in Goong. Bovendien had ik er wat last van dat het zo gedateerd was. Toch zitten er zeker wat van de mooie momenten in die Kdrama's zo aantrekkelijk maken.

Als ik Goong een cijfer zou moeten geven dan gaf ik het een 6. Toch niet zo hoog vanwege de hoge irritatiefactor van de vrouwelijke lead.

Praktische informatie over Goong


Ik keek Goong via Dramacool. Goong is ook te vinden onder de titel The Princess Hours.

Ik keek de Koreaanse versie. Er is ook een Thaise versie.

Heb jij Goong gezien? En zo ja, wat vond jij ervan?

No comments

Post a Comment

Wil je bericht krijgen als iemand op jou reageert? Vink dan 'Melding sturen' aan. Je vindt dit rechtsonder het comment formulier.

© all rights reserved
made with by templateszoo