Kdrama Live up to your name

Kdrama live up to your name

Het Kdrama Live up to your name vond ik verrassend goed. En dat baseer ik vooral op het feit dat ik amper vooruit heb gespoeld.

Ik geef het niet graag toe, maar hoe mooi ik Koreaanse series ook vind, soms heb ik wel eens de neiging om stukken door te spoelen... Dan gaat het om een tweede verhaallijn of zo, of ik word helemaal niet goed van hoe het allemaal mis gaat.

Maar bij Live up to your name heb ik echt amper doorgespoeld. Dat komt mede omdat er amper een tweede verhaallijn in zit! Hoe heerlijk. Daardoor wilde ik bijna alles weten.

Live up to your name: waar gaat het over?


Live up to your name is een Kdrama met tijdreizen. Het speelt zich af in 2017, maar ook in het Joseon tijdperk.

Heo Im dokter in acupunctuur


In de hoofdrol zien we Heo Im, een dokter in het Joseon tijdperk die supergoed is in acupunctuur. (Na het kijken van Live up to your name wil ik nu ook een keer acupunctuur proberen zeg!) Hoe dan ook, vanwege zijn achtergrond krijgt Heo Im weinig kansen en wordt hij vaak slecht behandeld.

Vermoord en belandt vervolgens in 2017


Wat zeg ik, ze proberen hem op een gegeven moment te vermoorden. Dat lukt ook heel aardig, want ze raken hem met diverse pijlen. Nadat hij halfdood van een brug afstort belandt hij in Korea 2017. Zijn wonden zijn wonderbaarlijk verdwenen.

Ontmoeting met Yeon Guyng


In de moderne tijd ontmoet hij de moderne dochter Yeon Gyung, die ik overigens behoorlijk irritant vond. Ze is een enorme betweter, en belet Heo Im steeds om zijn vaardigheden te gebruiken. Maar dat maakt ze aardig goed, door halverwege als een blok voor hem te vallen, en heel verliefd over te komen.

In Live up to your name zie je een duidelijke persoonlijke ontwikkeling van zowel Heo Im als Yeon Guying. Allebei krijgen ze meer inzicht in zichzelf, en worden ze uiteindelijk een betere dokter.

Trailer


Hieronder de trailer, die ik niet zo'n goed beeld vind geven van dit Koreaanse drama. Kijk voor een betere indruk ook even de kus scène onderaan deze post!Wat is er zo leuk aan Live up to your name?


  1. Ik vond het erg leuk om Heo Ims verwondering en verrukking te zien over alles wat het moderne leven te bieden heeft.
  2. Zijn metamorfose van Joseon man naar moderne man in 2017 is spectaculair! Ik herkende hem amper. Wat een knapperd zeg.
  3. Er zit geen tweede verhaallijn in. Het verhaal draait echt voornamelijk om Heo Im en Yeon Guyng. Daardoor valt het aantal karakters ook mee.
  4. Je moet heel lang wachten op de eerste kus: pas in aflevering 11 geloof ik. Maar het is dan wel een hele mooie kus.
  5. Als ze elkaar eenmaal hebben gevonden, maak je als kijker de periode mee waarin ze samen zijn. Dat is romantisch en lief.


Wat is er minder aan Live up to your name?


Er waren een aantal dingen die ik minder leuk vond.

  1. De ongelooflijke asociaalheid van de hooggeplaatste heren in Joseon tijdperk en anno 2019. Maar goed dat hoort bij het verhaal.
  2. De irritante houding van Yeon Guyng in de toch al gauw eerste 9 afleveringen.
  3. Het einde! Zo'n romantisch drama, en het ging uit als een nachtkaars... Echt hoor, wat ontzettend jammer dat ze niet meer maakten van de hereniging van Heo Im en Yeon Guyng. Dat vond ik echt een grote teleurstelling.
  4. Het is hier en daar wat slapstick-achtig en met wat van die maffe geluidseffecten. Maar dat is ook wel leuk.

Mijn conclusie over Live up to your name


Ondanks het teleurstellende einde, dat overigens wel positief is, vind ik Live up to your name een mooi romantisch drama.

Het is met name geschikt voor mensen die houden van een Kdrama met maar 1 verhaallijn. Ook zit er veel medisch in, en natuurlijk historisch doordat het zich deels afspeelt in het Joseon tijdperk.

Al met al geef ik dit drama een 8,5. Ik moet er helaas 1,5 punt aftrekken vanwege het bedroevend slechte eind.

Op MyDramalist krijgt dit drama een 8,3. Op Viki maar liefst een 9,6. Dat vind ik dan weer overdreven hoog.

Praktische informatie over Live up to your name


Ik keek Live up to your name via kissasian.sh.


No comments

Post a Comment

Wil je bericht krijgen als iemand op jou reageert? Vink dan 'Melding sturen' aan. Je vindt dit rechtsonder het comment formulier.

© all rights reserved
made with by templateszoo