Before we get married: Taiwanees drama


Het Taiwanese drama Before we get married is eigenlijk niet het soort drama dat ik normaliter graag kijk. Eerlijk gezegd kan ik me ook niet meer zo goed herinneren waarom ik eraan begon.

Maar toen ik eenmaal begonnen was, vond ik het mooi en heb alle afleveringen gekeken. Elke zondagavond kon ik de volgende episode kijken, want hij was nog 'ongoing' toen ik dit drama keek.

Before we get married: waar gaat het over?


Before we get married gaat over Zhou Wei Wei en Chu Ke Huan. Allebei hebben ze al een partner! Sterker nog Chu Ke Huan woont al samen, en Zhou Wei Wei heeft trouwplannen met haar vriend.

Chu Ke Huan gaat achter Zhou Wei Wei aan


Maar als Chu Ke Huan Zhou Wei Wei ontmoet gaat hij als een gek achter haar aan. Nou moet ik zeggen, dat hij ook niet bepaald gelukkig is met zijn vriendin.

En dat kan ik hem niet kwalijk nemen, want ze is een enorme zwaan kleef aan, bezitterig en bemoeizuchtig. Bovendien ontdek je later dat ze een abortus heeft laten plegen zonder te overleggen met Chu Ke Huan, en dit heeft een onherstelbare deuk in hun relatie veroorzaakt.

Zhou Wei Wei moet niets van hem hebben


Ondertussen moet Zhou Wei Wei niets van Chu Ke Huan hebben. En ook dat is begrijpelijk, want hij komt enorm arrogant en irritant over.

In eerste instantie ziet hij haar volgens mij ook vooral als een uitdaging, dus Zhou Wei Wei heeft groot gelijk dat ze hem van zich afhoudt. Maar al vrij snel zie je als kijker dat Chu Ke Huan oprechte gevoelens krijgt voor Zhou Wei Wei.

Ik wil je. Ja maar ik wil jou niet. Enz.


En dan volgt een boel getrouwtrek, waarbij Chu Ke Huan achter Zhou Wei Wei aan blijft vangen. Mede door zijn verliefdheid op Zhou Wei Wei verbreekt hij de relatie met zijn irritante vriendin. Zhou Wei Wei blijft afhoudend, en begint zelfs flinke vaart achter haar trouwplannen te zetten. Hoewel ze duidelijk ook gevoelens krijgt heeft voor Chu Ke Huan lijkt geen haar op haar hoofd van plan om daar wat mee te doen. Haar loyaliteit ligt bij haar vriend.

Maar als haar vriend dan steeds belangrijke beslissingen neemt zonder haar daarin te betrekken, groeit haar onvrede. En uiteindelijk leidt dit tot een relatiebreuk.

Handenwrijvend zag ik het aan, want ik was voor Chu Ke Huan! Nu was de weg vrij voor hen.

Impressie van Before we get married


Een officiële trailer van Before we get married kon ik niet vinden. Daarom hieronder een impressie.

N.B. Als je op youtube zoekt naar Before we get married lijkt er heel wat afgekust te worden in dit drama. Maar dat valt erg tegen vond ik!


Mijn mening over Before we get married - spoiler alert


Ik vond Before we get married leuk tot de laatste aflevering. Want in plaats van dat Chu Ke Huan en Zhou Wei Wei een relatie krijgen wil die stomme Zhou Wei Wei eerst heel lang alleen blijven. Dit drama eindigt dus niet met hen in een relatie, maar met slechts een ontmoeting nadat er een jaar is verstreken.

De actrice die Zhou Wei Wei speelt, en haar karakter, zijn superirritant. Zhou Wei Wei is wat mij betreft veel te afhoudend tegen die leuke Chu Ke Huan.

De acteur die Chu Ke Huan speelt is wel superleuk. Mede daarom werd ik niet goed van alle afwijzingen van Zhou Wei Wei.

Conclusie over Before we get married


Before we get married is best aardig, maar de vrouwelijke hoofdpersoon is te irritant en onduidelijk over haar gevoelens. En het einde zuigt.

Op My DramaList kreeg Before we get married een 8,3. Op Viki een 9,5. Die 9,5 vind ik echt te hoog. Zelf zou ik dit drama een 7,9 geven vanwege te weinig romantiek en teveel eenzijdige liefde... Arme Chu Ke Huan!

Ik zou je niet zo afwijzen!

Praktische informatie over Before we get married


Before we get married is onder andere te zien op Viki. Ik keek het via kissasian.sh.

Kijktip voor een geweldig Taiwanees drama!


Eén van mijn lievelingsdrama's is Bromance! Geen hard-to-get gedoe, maar lekker veel romantiek!

( Hide )
  1. Over je kijktip: Bromance moet ik nog steeds eens kijken. Ik kijk vooral veel BL (ook uit taiwan). Ik Vraag me af wat ik dan van gender benders vind. Het heeft er wel iets van weg natuurlijk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Het lijkt me dat je dan Bromance zeker mooi zult vinden! Ik vond het erg leuk!

      Delete

Wil je bericht krijgen als iemand op jou reageert? Vink dan 'Melding sturen' aan. Je vindt dit rechtsonder het comment formulier.

© all rights reserved
made with by templateszoo