Coffee and Vanilla - Japans drama!


Dit keer een Japans drama, namelijk Coffee and Vanilla. Ik begon aan dit drama omdat ik even geen romantisch Koreaans drama meer kon vinden. En omdat ik de Japanse taal prettiger vind om naar te luisteren naar het toch wat knauwerige Chinees.


Gebaseerd op een manga


Coffee and Vanilla is gebaseerd op een manga, en dat is goed te zien aan het kapsel van de mannelijke hoofdpersoon. Persoonlijk vond ik zijn kapsel eruit zien alsof het was bewerkt met een heggeschaar, maar goed, dat ligt aan mij.

Hieronder zie je de manga versie:

Coffee and Vanilla: romantische drama 


Coffee and Vanilla is een romantisch drama, dat wel een beetje over the top is. Er zijn maar 10 afleveringen, van ongeveer 25 minuten, en toch krijgen ze het voor elkaar om aflevering 1 kennis te maken, en aan het eind van de aflevering samen in bed te belanden. En dan heb je als kijker ook nog het gevoel dat het klopt : )

Het verhaal van Coffee and Vanilla


Coffee and Vanilla gaat over Risa Shiroki en Hiroto Fukami. Risa is een heel verlegen en onschuldig meisje van het platteland dat in Tokio is om te gaan studeren.

Ze ontmoet de succesvolle zakenman Hirtoo Fukami in een koffieshop. Ze wordt daar lastig gevallen door een jongen, en hij redt haar. Ze gaan samen uit eten, en nog diezelfde avond bedrijft Hiroto de liefde met de onschuldige Risa.

Wat volgt zijn lichte romantische perikelen, waarbij Risa en Hiroto wat strubbelingen moeten overwinnen. Zoals misverstanden over een week niets van de ander horen. Het is verder wat je noemt een 'whirlwind romance' en ze gaan al snel samenwonen.

Risa heeft vaak het gevoel dat ze niet goed genoeg is voor de succesvolle Hiroto, en probeert volwassener en vlotter te worden. Maar als kijker is het duidelijk dat Hiroto gek is op Risa.

Video Coffee and Vanilla
Wat is er leuk aan Coffee and Vanilla?


Coffee and Vanilla is ongegeneerd romantisch en cliché.

Onschuldige maagd ontmoet succesvolle en knappe zakenman en ze krijgen een relatie. 

Ergens doet het thema aan Fifty Shades of Grey denken, maar dan zonder de expliciete sexscènes. Maar vergeleken met een Kdrama zijn de liefdesscènes redelijk uitgebreid.

Hij werpt zich in haar armen!


Wat ik erg leuk vond aan Coffee and Vanilla is hoe dol Hiroto op Risa is. Hij werpt zich letterlijk en figuurlijk steeds in haar armen. Ik houd van dergelijke romantiek! De sterke maar eenzame zakenman die de liefde van zijn leven vindt, en dan niet langer eenzaam is. Het is goedkope Bouquetreeks romantiek, maar ik houd er van : )

Als ik iets moet noemen wat ik minder leuk vond aan dit Japanse drama is het het stemmetje van Risa. Haar ademloze manier van praten, vond ik zo nu en dan wat irritant.

Mijn conclusie over Coffee and Vanilla


Coffee and Vanilla is een over the top Japans drama, dat behoorlijk romantisch is maar weinig realistisch. Geen ingewikkelde verhaallijnen, gewoon twee geliefden die elkaar vinden en wat kleine problemen tegenkomen.

Dus als je houdt van romantische, eenvoudige liefdesverhaaltjes dan is Coffee and Vanilla vast iets voor jou!

Ben je meer van de uitgebreide verhaallijnen, met veel diepgang en uitgebreide verhaallijnen, dan zal dit Japanse drama je denk ik minder aanspreken.

Lees ook mijn post over het Japanse kaizen!

Praktische informatie over Coffee and vanilla


Coffee and Vanilla bestaat uit 10 afleveringen van amper 30 minuten. Je kijkt het dus zo uit. Het is makkelijk kijkvoer. Op MyDramalist krijgt dit drama is een 7,1 maar ik vind het dat wel een 8 mag hebben.

Wil je de manga versie lezen? 


Dat kan hier.

Ik keek Coffee and vanilla via kissasian.sh.

No comments

Post a Comment

Wil je bericht krijgen als iemand op jou reageert? Vink dan 'Melding sturen' aan. Je vindt dit rechtsonder het comment formulier.

© all rights reserved
made with by templateszoo