Kdrama Oh my lady


Oh my lady is een wat oudere Koreaanse serie uit 2010 en dat is te zien. De kapsels en kleding doen soms toch wat pijn aan de ogen.

De reden dat ik dit Kdrama toch keek is omdat ze noodgedwongen in één huis moeten wonen, en dat vind ik altijd erg leuk.


Oh my lady: het verhaal

In Oh my lady zijn de hoofdpersonen geen onbeschreven blad meer. Yoon Gae Hwa is een alleenstaande moeder die moeite heeft om het hoofd financieel boven water te houden. Sung Min Woo is een idol, hoewel hij ontzettend slecht is als acteur. Hij heeft een dochtertje waarvan hij niets afwist.

Yoon Gae Hwa komt als huishoudster bij Sung Min Woo


Yoon Gae Hwa en Sung Min Woo komen met elkaar in aanraking omdat Yoon Gae Hwa zijn huis moet schoonmaken. Vervolgens dumpt één van Sung Min Woo's ex-vriendinnen hun dochtertje bij hem op de stoep.

Sung Min Woo is arrogant, egocentrisch en niet aardig


Sung Min Woo is arrogant, egocentrisch en niet erg aardig. Op zo'n kind zit hij dus niet bepaald te wachten. In eerste instantie doet hij ook niets anders dan proberen van haar af te komen.


Een klein beetje chantage...


Ondertussen lukt het Yoon Gae Hwa om een leuke baan te krijgen, mits ze Sung Min Woo kan strikken voor een rol in een musical. Dat lukt haar door hem een klein beetje te chanteren: jij een rol in de muscial, dan zeg ik niets over je dochtertje.

Dat klinkt niet erg sympathiek, maar Yoon Gae Hwa ziet duidelijk geen andere mogelijkheid. Op zijn beurt stelt Yoon Gae Hwa dan weer als voorraad dat zij voor zijn dochtertje zorgt. En zo ontstaat dus de situatie dat ze samen wonen!

Wat gebeurt er verder in Oh my lady


Wat er verder gebeurt in Oh my lady zijn perikelen rond het dagelijks leven van Yoon Gae Hwa en Sung Min Woo, waarbij Sung Min Woo tergend langzaam iets minder aso wordt. Het leukste vond ik de huiselijke scènes waarin je ziet dat Sung Min Woo begint te wennen aan zijn leven als 'huisvader'.

Wat ik vind van Oh my lady


Wat ik leuk vond aan Oh my lady is dat Yoon Gae Hwa niet zo'n irritant karakter is dat overal meteen om beledigd is. Ze is behoorlijk verstandig. Maar Sung Min Woo vond ik bijna niet te doen. Wat een vervelend type. Bovendien vind ik de acteur die hem speelt ook niet zo leuk, en dat kapsel!!! Brrr.

Al met al vind ik dat Oh my lady veel en veel beter had kunnen zijn als ze de onderlinge relatie tussen Yoon Gae Hwa en Sung Min Woo meer hadden uitgediept. Meer romantiek graag! Nu blijft het wat oppervlakkig, en ook de omslag van Sung Min Woo had beter gekund wat mij betreft.

Trailer Oh my ladyMijn conclusie over Oh my lady


Ik vind Oh my lady helaas niet echt een aanrader. Het is wel aardig, maar niet geweldig doordat het te oppervlakkig blijft. Op MyDramalist krijgt dit drama een 7,4 wat ik ruim vind. Op Viki heeft dit Kdrama zelfs een 8,9 wat ik totaal onterecht vind.

Ik geef het een 6,9.

Er zijn leukere K drama's, ondanks het leuke uitgangspunt van Oh my lady. Zoals Fated to love you!

Praktische informatie over Oh my lady


Je kunt Oh my lady onder andere kijken op Viki.com.


No comments

Post a Comment

Wil je bericht krijgen als iemand op jou reageert? Vink dan 'Melding sturen' aan. Je vindt dit rechtsonder het comment formulier.

© all rights reserved
made with by templateszoo