8 Kdrama's met als thema 'contract marriage'

Kdrama marriage contract

Een van de veelvoorkomende thema's in Kdrama is een 'marriage contract'. Bij een contract marriage trouwen de twee hoofdpersonen met elkaar, maar niet omdat ze verliefd op elkaar zijn. Er is meestal iets aan de hand dat alleen kan worden opgelost met een huwelijk. Vaak hebben ze eerst zelfs een hekel aan elkaar.

Contract marriage in Kdrama is één van mijn favoriete verhaallijnen! Ik heb ze dan ook allemaal bekeken.

Houd jij ook van het theme contract marriage in Kdrama? Dan vind je hieronder een overzicht van Koreaanse series met een contract marriage.

Marriage contract in Kdrama: overzicht


1. Fated to love you


In Fated to love you trouwt de succesvolle Lee Gun met de lieve, maar bedeesde Kim Mi Young. Fated to love you is meteen ook mijn lievelings Kdrama en de mannelijke lead, Jang Hyuk werd dankzij zijn rol van Lee Gun één van mijn favoriete acteurs.

Fated to love you bestaat uit 20 afleveringen. De verhaallijn is vrij simpel en er zijn niet allerlei andere verhaallijnen. Fated to love you is romantisch, en her en der ook heel grappig.

Episode 11: het misverstand


In episode 11 vindt het 'misverstand' plaatst. Daarna is het een aantal afleveringen echt lijden als kijkertje. Maar het is het waard. Uiteindelijk komt het allemaal goed.

Hier de directe link naar Fated to love you op KissAsian

N.B. Er is ook een Thaise versie van Fated to love you, maar die vind ik persoonlijk niet om aan te zien.


2. Marriage contract 


Het Kdrama Contract marriage is precies wat de naam al zegt: een Koreaanse serie over een contract marriage. In dit geval trouwen de twee hoofdpersonen met elkaar zodat de vrouwelijke lead een orgaan kan doneren aan de moeder van de mannelijke hoofdpersoon.

Het akelige is alleen dat de vrouwelijke lead een enge, dodelijke ziekte heeft. Ik kan je niet vertellen hoe het afloopt, want ik ben halverwege gestopt met kijken omdat ik het zo akelig vond.

Contract marriage vond ik veel minder mooi dan Fated to love you. Bovendien vond ik de vrouwelijke hoofdpersoon in Contract marriage best irritant.3. Marriage not dating


De rijke en succesvolle chirurg Gong Gi-tae probeert zijn familie af te schrikken door met Jang-mi op de proppen te komen als zijn vriendin. Hij wil niet trouwen, en door haar voor te stellen als zijn toekomstige bruid hoopt hij een echt huwelijk te vermijden.

Ik keek Marriage not dating alweer een tijdje geleden, en kan me er niet zoveel van herinneren. Het is wel een aardig Kdrama, maar ook weer niet geweldig.


4. Because this is my first life 


In Because this is my first life trouwt  Lee Min-ki as Nam Se-hee (38) met Jung So-min (30) om kosten te besparen. Hij heeft een huis, maar zit financieel erg krap. Door met Jung So-min te trouwen maken ze het zichzelf makkelijker. Dit gaat in goed overleg, en allebei vinden ze het een erg goed idee.

Lee Min-ki is heel georganiseerd en werkt als computer designer. Hij komt wat autistisch over. Tot zijn verrassing bevalt het hem eigenlijk heel goed om samen te wonen met Jung So-min.

Ik vond het superleuk om te zien hoe ze samenwoonden, en elkaar leuker begonnen te vinden. Alleen aan het eind vond ik Jung So-min irritant worden en snapte ik haar gedrag ook niet.


5. Goong


In het Kdrama Goong moeten schoolmeisje Shin Chae-kyeong tn de prins Ju Ji-hoon met elkaar trouwen omdat hun opa's dat ooit zo hebben afgesproken. Goong is een wat ouder Kdrama en dat is goed te zien aan de vreselijke kapsels en kleding.

6. Full house


Ji-eun wil graag scriptwriter worden. Als ze op vakantie is verkopen haar vreselijke vrienden haar huis onder haar vandaan! Dus als ze thuiskomt is haar huis van de beroemde acteur Young-jae. Aangezien Ji-eun nergens kan wonen, spreken ze af dat ze in het huis mag blijven als ze alle huishoudelijke werk doet. Ze trouwen op een gegeven moment met elkaar: een contract marriage.

Full house werd opgenomen in 2004 en dat is net als bij Goong goed te zien. Ik vond het einde erg teleurstellend. Het hele Kdrama wordt er niet gezoend, en uiteindelijk is er geen echte kus.

7. Prime ministerKwon Yul is met zijn 42 de jongste prime minister ooit. Hij zorgt in zijn eentje voor zijn drie kinderen, want zijn vrouw is verongelukt terwijl ze er met een andere man vandoor ging. Hij is meer een workaholic dan een vader. Nam Da-jung (Im Yoon-ah) is een journalist voor een roddelblad.

Ik kan me niet meer goed herinneren waarom ze met elkaar trouwden. Ik geloof vanwege foto's en om een schandaal te vermijden.

Prime minister begon best aardig, maar ik vond het uiteindelijk tegenvallen.

8. Fluttering warning


Op dit moment wordt Fluttering warning uitgezonden. Dit Kdrama is dus 'ongoing' en kun je niet in een keer afkijken. Elke week komen er twee nieuwe afleveringen uit.

Dermatoloog Cha Woo-Hyun gaat een contract aan met de populaire actrice Yoon Yoo-Jung (Yoon Eun-Hye) who is a popular actress. Hij doet dat om te voorkomen dat hij gedwongen wordt te trouwen met een vrouw die hij niet wil, en zij doet het omdat er een schandaal is over haar reputatie.

Het is dus geen huwelijks contract, maar meer een dating contract.

Kdrama fluttering warning

Tot slot


Er zijn nog meer Kdrama's met als thema een nep relatie of een huwelijks contract. Ik zal deze lijst blijven aanvullen : )

Maar het Kdrama met het contract marriage thema dat ik het meest aanraadt is Fated to love you! Die vind ik echt geweldig.

No comments

Post a Comment

Wil je bericht krijgen als iemand op jou reageert? Vink dan 'Melding sturen' aan. Je vindt dit rechtsonder het comment formulier.

© all rights reserved
made with by templateszoo