Boys over Flowers


Boys over flowers is één van de bekendste Koreaanse drama's. Dit drama wordt zelfs genoemd als het begin van de zogenoemde Hallyu wave, oftewel de groeiende populariteit van de Koreaanse cultuur in het westen. Er is zelfs een heuse pagina op Wikipedia over de Koreaanse golf. Dus ik bedoel maar.

Boys over flowers werd uitgezonden in 2009, en is dus al 9 jaar oud. En dat is te zien aan de kleding, kapsels en het camerawerk. Desondanks wordt dit Kdrama nog steeds veel bekeken. Dat maakte me nieuwsgierig. En dus heb ik het ook gekeken! Maar ik kwam niet verder dan aflevering 16....

Boys over flowers: het verhaal


Op een dag redt het meisje Jan Di een jongen op een chique school die zelfmoord probeert te plegen omdat hij gepest werd door de F4: een groepje superrijke en verwende jongens. Het voorval komt in de kranten, en er is veel kritiek op de school. Om van de slechte publiciteit af te komen laten ze Jan Di toe op de exclusieve school. Jan Di's ouders hebben weinig geld en runnen een stomerij. Hoewel ze arm zijn, is er veel liefde in het gezin.

Jan Di heeft het moeilijk om haar draai te vinden op de chique school. Bovendien krijgt ze al snel F4 tegen zich. Vooral hun leider Goo Joon Pyo krijgt haar in het vizier. Al zowat in de eerste aflevering zie je dat hij verliefde gevoelens voor haar krijgt, ook al heeft hij dat zelf niet door.

Wat volgt is een verhaal over de perikelen op school, en hoe Goo Joon Pyo Jan Di voor zich probeert te winnen. Goo Joon Pyo's moeder is een hardvochtige bitch die er alles aan doet om ze uit elkaar te krijgen, en dat lukt haar op zeker moment ook.

Waarom ik niet verder kwam dan aflevering 16 van Boys over Flowers


Ik kwam niet verder dan aflevering 16 omdat ik gek werd van die stomme Jan Di. Haar maniertjes, haar zogenaamde onhandigheid, maar bovenal hoe dommig ze steeds doet werden onverdraaglijk. Bovendien werd ik er niet goed van dat ze telkens bijna bij elkaar kwamen, en dan op het laatste moment toch weer niet. Dat is een paar keer leuk om te kijken, maar op een gegeven moment krijg je er genoeg van. Ik tenminste wel.

Wat is er leuk aan Boys over flowers?


Behalve het feit dat het een klassiek Kdrama is, wilde ik Boys over flowers ook kijken omdat ik houd van het gegeven van de arrogante man die ondanks zichzelf valt voor een vrouw. En dat gegeven zit volop in Boys over flowers. Het is alleen jammer dat Jan Di die arme Goo Yoon Pyo voortdurend op zijn hart trapt.

Wat er verder leuk is aan Boys over flowers is heel simpel: de acteur Lee Min Ho. Op een gegeven moment fastforwarde ik gewoon door tot hij weer in een scène zat.

Wat is er niet leuk aan Boys over flowers?


Ik weet bijna niet waar ik moet beginnen!

 • Maar laat me eerst het haar van Goo Yoon Pyo oftewel acteur Lee Min Ho noemen. Hij ziet eruit alsof hij stiekem met de Carmen set van zijn moeder heeft gespeeld. Dat permanentje, die krullen.... 
 • De kapsels! Behalve de maffe Carmenset krullen van Lee Min Ho zijn ook de andere kapsels tenenkrommend.
 • Jan Di.
 • De verhaallijnen. Op een gegeven moment vertellen ze Jan Di dat Goo Yoon Pyo zwaar gewond in het ziekenhuis ligt. Dus Jan Di rent er naartoe, en vindt hem daar aan de beademing. Uiteraard begint ze dan ineens te vertellen hoeveel ze om hem geeft etc. En wat blijkt? Er is niets aan de hand! Hij was helemaal niet gewond. Hahaha. Wat grappig. Maar niet echt. Het was één van de weinigmomenten waarop ik sympathie voelde voor Jan Di. 


Romantiek in Boys over flowers


Eén van de dingen die ik zo mooi vind aan Koreaanse series is de romantiek. Bijvoorbeeld dat moment waarop ze elkaar voor het eerst kussen. De romantiek in Boys over flowers is mooi, maar ik heb het beter gezien.

Hieronder een filmpje met een compilatie van de kusscènes in Boys over flowers:


Mijn conclusie over Boys over flowers


Boys over flowers is een drama met een mooi uitgangspunt: arrogante rijke jongen valt voor arm meisje. En dankzij Lee Min Ho is de arrogante man sympathiek. Maar met 25 afleveringen vind ik dit Kdrama echt te lang. Als kijker werd ik er gek van hoe het steeds misging tussen Jan Di en Goo Yoon Pyo.

Boys over flowers zou leuker zijn als er 16 afleveringen van waren.

Praktische informatie over Boys over flowers


Boys over flowers bestaat uit 25 afleveringen van een uur. Ik keek dit Kdrama via Dramacool.
( Hide )
 1. Een beetje laat, maar als Boys Over Flowers je niet per sé beviel onder andere door de kapsels, raad ik je zeker de Chinese versie aan: Meteor Garden. Deze heb ik zelf ook gezien, en was meteen verliefd. De Chinese versie komt uit 2018, en vindt ik zelf leuker dan het origineel. Het is misschien wel even wennen om een drama in het Chinees te kijken, als je zo aan het Koreaans gewend bent, maar het is zeker de moeite waard! Ook is Jan Di, (Dong Shancai in de Chinese versie) een stuk minder vervelend.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dankjewel voor de tip. Ik heb Meteor Garden op Netflix gezien, maar schrik nog wat terug voor het Chinees.

   Delete

Wil je bericht krijgen als iemand op jou reageert? Vink dan 'Melding sturen' aan. Je vindt dit rechtsonder het comment formulier.

© all rights reserved
made with by templateszoo