100 Days My Prince

kdrama 100 days my prince

Deze week was de laatste aflevering van de Koreaanse serie 100 days my Prince. Een serie die ik niet kon bingewatchen, omdat hij 'ongoing' was. Het is een zogenoemde Sageuk, oftewel een historisch drama.

Ik vond het een mooi Kdrama, maar het eind vond ik wat minder.

100 days my prince: het verhaal


Lee Yool is de kroonprins en woont dus in het paleis. Maar zoals gewoonlijk in Kdrama's is het paleis een slangenkuil. Zo is er zijn stiefmoeder die liever heeft dat haar zoon op de troon komt, en is hij getrouwd met de crown prinsess die zwanger is van een ander, en die hij overigens nooit gekust heeft. 

Naar goed Kdrama gebruik wordt er geprobeerd om Lee Yool te vermoorden. Ze doen een goede poging, maar hij overleeft het. Alleen weet de moordenaar dat niet (zijn valse schoonvader) Lee Yool belandt met geheugenverlies in een dorpje.

Daar moet hij trouwen met Hong Sim. Wan toen hij nog de kroonprins was gaf hij het bevel dat iedereen moest trouwen. Hong Sim zit dus omhoog, en noodgedwongen trouwen ze met elkaar. In eerste instantie is Lee Yool niet bepaald een prettige echtgenoot: hij geeft bakken met geld uit, kan niets en heeft een arrogante houding. Maar langzaam maar zeker verandert dit, en bloeit de liefde op tussen hem en Hong Sim.

Helaas komen ze er in het paleis achter dat hij toch nog leeft, en worden Lee Yool en Hong Sim gescheiden. 

Romantiek, humor maar ook veel politieke spelletjes


Mijn favoriete elementen in Koreaanse drama's zijn romantiek en humor. Maar in sageuks zitten vaak ook veel politieke spelletjes. Zo ook in 100 days my Prince. Zeker in de tweede helft van dit Kdrama miste ik de romantiek, en gaat het vooral om het gekonkel in het paleis.

Zeker het einde viel me wat tegen. Daar had ik graag veel meer romantiek in gezien. Bovendien vond ik daar Hong Sim heel irritant bij!

Kus scène in 100 Days My Prince

Er wordt maar twee keer gekust in 100 Days My Prince. In aflevering 9 en aan het eind. Maar de kus in aflevering 9 is veel mooier.Mijn conclusie over 100 days my prince


100 days my prince is een mooi, romantisch drama waarbij je soms ook moet lachen. Maar persoonlijk vond ik vooral de eerste helft mooi: de periode waarin Lee Yool met geheugenverlies samenleeft met Hong Sim. Nadat hij terug is in het paleis vond ik het wat saaier.

En houd je van kussen en knuffels: dat zit vrij weinig in dit kdrama vond ik.

No comments

Post a Comment

Wil je bericht krijgen als iemand op jou reageert? Vink dan 'Melding sturen' aan. Je vindt dit rechtsonder het comment formulier.

© all rights reserved
made with by templateszoo