My absolute boyfriend

My absolute boyfriend

My Absolute boyfriend is een Kdrama met een robot! Ook een fijn genre, wat mij betreft : ) Ik vond I'm not a robot ook erg mooi, ook al was de robot daarin eigenlijk een mens.

In my Absolute boyfriend is de robot ook echt een robot, en dat brengt dan wel wat lastige morele dilemma's en dergelijke met zich mee.


My absolute boyfriend: het verhaal


In het Kdrama My absolute boyfriend kust Dada per ongeluk de robot Zero Nine die verkeerd bezorgd is. Nou ja 'kust,' ze valt op zijn lippen in typisch Kdrama stijl. Dat zou niet zo'n punt zijn, ware het niet dat hij zich hecht aan de persoon die hem kust.

Dada moet niets van Zero Nine hebben


Dus Zero Nine doet zijn ogen open en ziet Dada als zijn girlfriend. In eerste instantie, en eigenlijk in tweede en derde instantie moet ze echt niets van hem hebben. Ze heeft bovendien al jarenlang een relatie, met de succesvolle acteur Ma Wang Joon. Door de druk van zijn populariteit laat hij Dada echter vallen.

'Mooi!' dacht ik, dan kan ze nu eindelijk verliefd worden op Zero Nine, maar ook dat gaat echt niet zo snel. En als je er goed over nadenkt is dat natuurlijk ook niet zo goed: Zero Nine is immers een robot...

Nou ja, het is natuurlijk niet voor niets een Koreaanse serie, dus uiteindelijk wordt ze wel degelijk verliefd op Zero Nine en zijn ze gelukkig samen.

Diana wil haar robot terug


Helaas was Zero Nine dus eigenlijk voor iemand anders bedoeld: de enge Diana. Diana is een stinkend rijke psychopaat die haar hele huishoudelijke staf terroriseert. Ze heeft al eerder een soortgelijke robot als Zero Nine kapot gemaakt en wil nu dus een nieuwe.

Omdat Diana over lijken gaat levert dit allerlei vervelende complicaties op voor Dada en Zero Nine

Zero Nine wordt steeds menselijker


Ondertussen wordt Zero Nine steeds menselijker. Helemaal geweldig natuurlijk, maar dan blijkt dat zijn hardware al die veranderingen niet aan kan. Zero Nine stevent in noodtempo op een 'meltdown' af door al die menselijke emoties.

Gelukkig blijkt er een koelelement te zijn dat dit kan voorkomen, en even  lijkt de oplossing in zicht. Maar dan komt Diana weer tussenbeide.

My absolute boyfriend: het einde


Ik vond het einde van My absolute boyfriend niet geweldig. Het is een soort van open einde, dat op zich wel hoop geeft, maar toch.

Trailer My absolute boyfriendMy absolute boyfriend samengevat


Ik vond My absolute boyfriend best een aardig Kdrama. Wel vond ik het erg lang duren voordat Dada wat aardiger deed tegen Zero Nine. Verder vond ik het karakter van Diana zo ontzettend vals en gemeen, dat ik daar helemaal niet goed van werd. En ze wordt daarvoor eigenlijk nooit afgestraft. Frustrerend.

Ik vond het wat oppervlakkig


Van mij had dit Kdrama wel wat meer diepte mogen hebben. Het is een leuk, romantisch drama, maar het is net iets te oppervlakkig naar mijn smaak.

Op Viki krijgt My absolute boyfriend een 9,3. Op Mydramalist maar een 7,4. Zelf neig ik ook eerder naar de 7,4 dan naar de 9,3.

Wil je dit Kdrama kijken?


Je kunt My absolute boyfriend kijken op Viki.com of kissasian.sh


No comments

Post a Comment

Wil je bericht krijgen als iemand op jou reageert? Vink dan 'Melding sturen' aan. Je vindt dit rechtsonder het comment formulier.

© all rights reserved
made with by templateszoo