Kdrama's: 5 gender benders!

Kdrama gender benders

Een populair genre in Koreaanse series is 'gender benders'. Daarbij vermomt meestal het meisje zich als een jongen. Het is een leuk genre vind ik. Daarom hieronder een overzicht van gender benders in Kdrama.

Met stip op nummer 1: Coffee Prince


De allerbeste gender bender in Kdrama vind ik Coffee Prince. Mede vanwege acteur Gong Yoo. Dit kdrama is uit 2007 en dat kun je zien aan de kleding en vreselijke kapsels. Maar desondanks is dit een prachtig kdrama dat ik echt van harte aanraadt. Mijn favoriete scène is die waarin Gong Yoo tegen Go Eun-chan zegt:'

'Whether you’re a man, or an alien… I don’t care anymore. I tried getting rid of my feelings, but I couldn’t… So let’s go, as far as we can go.'2. Bromance


Bromance is een Taiwanees drama maar komt voor mij op de tweede plaats in het gender bender genre. Vooral omdat de personages evenwichtig en rustig reageren op elkaar. Ook zijn ze niet flauw me de kus scènes.


3. Love in the moonlight


Love in the moonlight is een historisch Kdrama. Hong Ra On vermomt zichzelf als een man en komt in contact met de kroonprins.


4. Shine or go crazy


Shine or go crazy is een Kdrama met één van mijn lievelings acteurs: Jang Hyuk. Het einde vond ik alleen onverdraaglijk. Dus ik heb je gewaarschuwd.... Hieronder een impressie van deze historische gender bender:


5. You're beautiful


Hierin verkleedt een non zich als haar tweelingbroer om zijn carrière als popmuzikant te helpen. Ik werd alleen helemaal gek van haar klunzigheid. Bovendien is ook dit kdrama nogal gedateerd, maar dan zonder het mooie verhaal en Gong Yoo.


Tot slot


Ben je benieuwd naar een gender bender Kdrama? Dan raad ik vooral Coffee prince en Bromance aan.

No comments

Post a Comment

Wil je bericht krijgen als iemand op jou reageert? Vink dan 'Melding sturen' aan. Je vindt dit rechtsonder het comment formulier.

© all rights reserved
made with by templateszoo