Korte Kdrama's van maximaal 12 afleveringen

Korte Koreaanse drama's

Kdrama's bestaan doorgaans uit zo'n 16 tot 20 afleveringen. Maar heb je zin in een weekendje bingewatchen, of wil je gewoon even snel een Koreaanse serie kijken? Dan zijn er diverse Kdrama's die uit minder episodes bestaan! Hieronder een overzicht van 6 korte Kdrama's die ik heb gezien.

1. My secret romance


My secret romance is ook meteen één van mijn favoriete Kdrama's! Het is superromantisch, en al in de eerste afleveringen vallen ze elkaar in de armen. Dat heeft wel tot gevolg dat er vervolgens iets misgaat natuurlijk, maar bij aflevering 13 is alles weer goed. Bovendien vind ik de mannelijke lead, Sung Hoon, werkelijk beeldschoon! Hoe kan een man zo mooi zijn zeg.

Dit Koreaanse drama bestaat uit 13 afleveringen. Bijkomend voordeel: er zitten verder geen verhaallijnen in. Het draait echt bijna alleen maar om 'het stel'. Mijn dochter vond dit Kdrama om die reden wat saai. Dus je bent gewaarschuwd.

kdrama

2. Noble my love

Omdat ik een beetje was gevallen voor de charmes van Sung Hoon ging ik op zoek naar nog een Kdrama met hem erin. Dat werd Noble my love. Daarin valt hij als een blok voor een meisje dat dierenarts is. Dit Kdrama bestaat uit 20 afleveringen, maar ze duren maar 30 minuten. Eigenlijk zijn het er dus 10.

Kdrama noble my love

3. High end crush


Het kdrama High end crush bestaat uit 20 afleveringen, maar ze duren amper 30 minuten per stuk. Dus eigenlijk zijn het maar 10 afleveringen. High end crush is wat je noemt een 'over the top' kdrama. Het kijkt heel makkelijk weg, is amusant en heel romantisch.

koreaans drama

4. Queen of the ring


Dit Kdrama is pas echt kort: slechts 6 afleveringen. Queen of the ring gaat over een meisje dat zichzelf lelijk vindt. Als ze een ring draagt, wordt ze ineens mooi. Zo kan het gebeuren dat de mannelijke lead verliefd op haar wordt. Maar hoe moet dat als ze de ring niet om heeft? Ik heb dit drama met plezier gekeken, maar kan me er niet zo heel veel van herinneren. High end crush en My secret romance vond ik leuker.

5. Splish, splash love


Splish, splash love bestaat uit 10 afleveringen en gaat over tijdreizen. Danbi bakt er weinig van op school, en belandt per ongeluk in de Joseon tijd. Daar wordt ze verliefd op de koning en hij op haar. Dit is dus een historisch drama. Ik vond het leuk, maar niet geweldig. Ook vanwege het einde, waar ik verder niet wat over wil zeggen i.v.m. spoilers.

6. Orange marmelade


Dit Kdrama ben ik op het moment aan het kijken met mijn dochter. Het bestaat uit 12 afleveringen. Mijn dochter en ik zijn bij aflevering 4, en hebben echt al van alles meegemaakt. Het tempo ligt hoor. Dit drama gaat over vampieren die samenleven met mensen, maar worden gediscrimineerd. Het is een romantisch drama.

Er zat een vrij expliciete scène in, voor een Koreaans drama, vond ik. De mannelijke lead, Jung Jae-min heeft een heftige droom over het meisje, en kijkt daarna geschrokken onder zijn lakens. De volgende scène staat hij zijn boxershorts uit te wassen.

Tot slot


In deze post gaf ik een overzicht van 6 korte Koreaanse drama's die ik heb gezien. Er zijn er meer natuurlijk. Voor meer ideeën voor korte Kdrama's verwijs ik je graag naar een post op ReelDown : )

Suggesties voor mooie Kdrama's zijn altijd welkom!

No comments

Post a Comment

Wil je bericht krijgen als iemand op jou reageert? Vink dan 'Melding sturen' aan. Je vindt dit rechtsonder het comment formulier.

© all rights reserved
made with by templateszoo