Memories of the Alhambra

Memories of the Alhambra

Memories of the Alhambra is een Koreaans drama dat ook via Netflix te bewonderen is. Ik wilde dit Kdrama in eerste instantie overslaan, omdat het me teveel avontuur leek. En ik ben nogal een simpele ziel als het om Kdrama's gaat. Ik heb het liefst eenvoudige verhaallijnen: vrouw ontmoet man. Ze worden verliefd. The end.

Maar mijn jongste dochter, die ervoor zorgde dat ik ontdekte hoe leuk kdrama's zijn wilde deze Koreaanse serie graag kijken. Dus zette ik mijn twijfels opzij, en keek mee. Hieronder vind je mijn review van het kdrama Memories of the Alhambra.

Memories of the Alhambra


Laat me beginnen met te zeggen dat dit kdrama erg mooi is vormgegeven. Het ziet er goed uit, en de special effects zien er prima uit. Het combineert een kdrama met 'augmented reality' games. Maar hoe zit het met het verhaal?

Het verhaal van Memories of the Alhambra


Het draait in Memories of the Alhambra allemaal om één of ander stom virtual reality spel. Als speler doe je een speciale lens in je oog, je logt in, en dan kun je allerlei avonturen beleven en queestes volbrengen. Stel dat jij een speler zou zijn, dan doe je die lens in, en vervolgens kom je allemaal ridders en dergelijke tegen met wie je moet vechten. Zoals ik al zei: het ziet er allemaal prachtig uit, en ik denk dat een dergelijk spel in de toekomst misschien nog wel eens echt zal bestaan.

Er zit een 'bug' in het spel


Maar er ontstaat een foutje in het spel. Als je een collega speler doodt in het spel, dan gaat hij je vervolgens achtervolgen en probeert jou te vermoorden. Ook als je niet de lens in hebt! Lekker dan. Je begrijpt dat dit nogal een probleem is. De mannelijke lead probeert dit op te lossen door steeds naar een hogere level in het spel te komen.

De liefdeslijn


Zit er dan nog een liefdeslijn in Memories of the Alhambra vraag je je misschien af. Er zit wel een liefdesverhaaltje in, maar dat is minimaal vind ik. Het gaat vooral om dat stomme spel. Yoo Jin-woo is een succesvolle en rijke CEO van een bedrijf dat games uitbrengt. In het begin van het kdrama is hij arrogant, zelfingenomen en weinig sympathiek. Hij ontfutselt Jung Hee-joo de rechten op het spel, hoewel zij superblij is met het bedrag dat hij haar ervoor betaalt, is het veel meer waard.

Vervolgens wordt Yoo Jin-woo  dus geconfronteerd met zijn oude vriend die hij in het spel had neergestoken. Iedereen denkt dat hij gek is geworden, en hij overleeft op op pillen en drank. Op een gegeven moment raapt hij zichzelf bij elkaar en gaat proberen een oplossing te vinden. Ook omdat hij Jung Hee-joo haar broer terug wil geven. Die is de bedenker van het spel, en is verdwenen.

Het einde van Memories of the Alhambra: WTF?!


Nadat ik me door 16 afleveringen had heen geworsteld was ik klaar voor mijn beloning: de twee geliefden vallen elkaar in de armen. Maar die beloning kwam niet. Sterker nog, Yoo Jin-woo was 'gedelete' in het spel. Ze vonden alleen een hoopje stof van hem terug. Niettemin bleef ik hoop houden, want in Koreaanse drama's kan altijd van alles.

De serie eindigt met het nieuws dat er een figuur in het spel zit die andere spelers helpt. En dat is dan waarschijnlijk Jung Hee-jong. Jung Hee-joo denkt in ieder geval wel, en rent daar naar toe.  En dat was het dan.

Geen hereniging. Geen uitleg hoe ze hem in de armen moet sluiten als hij virtueel is geworden.

Trailer Memories of the Alhambra

Mijn conclusie over Memories of the Alhambra


Memories of the Alhambra is een prachtig vormgegeven Koreaans drama met internationale allure. Het verhaal is origineel en goed uitgewerkt, maar ik miste toch iets. Het bleef allemaal wat oppervlakkig en ik vond het einde tegenvallen.

Is Memories of the Alhambra iets voor jou?


Houd je van games? Dan is dit echt een geweldig Kdrama voor jou! Want dan zul je vast veel dingen herkennen, zoals het doen van quests om naar een hoger level te komen.

Ben je vooral van de romantiek en de menselijke verhaallijnen? Dan zul je dit drama denk ik wat minder leuk vinden.

Praktische informatie over Memories of the Alhambra


Je kunt Memories of the Alhambra kijken op Netflix. En natuurlijk ook via kissasian.ch.
( Hide )
  1. Dat einde ja... Ik was best pissed haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja hè?! Ze laten je als kijker wel een beetje zitten....

      Delete

Wil je bericht krijgen als iemand op jou reageert? Vink dan 'Melding sturen' aan. Je vindt dit rechtsonder het comment formulier.

© all rights reserved
made with by templateszoo