Chinees drama: Well intended love - contract marriage!


Chinese en Taiwanese drama's vind ik wat lastig omdat ik de taal niet prettig vind om naar te luisteren. Maar als ik die drempel over ben, hebben Chinese en Taiwanese drama's zeker ook wat te bieden.

Vooral de Taiwanese serie Bromance vond ik bijvoorbeeld erg mooi. 

Op dit moment kijk ik het Chinese drama: Well intended love. Het is nog niet afgelopen, maar ik heb er genoeg van gezien om een impressie te geven : )

De reden dat ik mijn weerzin tegen de Chinese taal overwon is dat er in dit drama een contract marriage is! Daar ben ik dol op : )

Well intended loveStel je bent een knap uitziende succesvolle maar eenzame zakenman, en je komt op een dag een meisje tegen dat je eenzame hart raakt. Spreek je haar dan aan? Vraag je haar mee uit? Welnee, je koopt haar arts om en vraagt hem tegen haar te zeggen dat ze leukemie heeft en dat ze een beenmergtransplantatie nodig heeft. En dat jij de enige geschikte donor bent. Het is wat omslachtig, maar het werkt wel degelijk in het Chinese drama Well intended love.

Contract marriage


Well intended love draait om de relatie tussen CEO Xia Lin en de actrice Ling Yi Zhou. Ling Yi Zhou is een sympathiek meisje dat erg haar best doet om rollen in de wacht te slepen, zonder dat ze daarvoor over lijken gaat. Haar huwelijk met Xia Lin is dan ook beslist niet om haar carrière te bevorderen. In tegendeel zelfs. Ling Yi Zhou wil het op haar eigen voorwaarden maken. De reden dat ze een contract marriage met hem aan gaat is omdat dit zijn voorwaarde is om donor voor haar te zijn vanwege haar zogenaamde leukemie. Zoals zo vaak in een contract marriage, krijgen de twee al snel gevoelens voor elkaar.

Oh ja, er is ook nog een kleine secundaire verhaallijn: de vriendin van Ling Yi Zhou en de secretaris van Xia Lin vinden elkaar ook leuk.

Het conflict - de conflicten


Maar vervolgens blijkt dus dat Xia Lin al veel eerder gevoelens had voor Ling Yi Zhou. Als uitkomt wat hij haar heeft geflikt is Ling Yi Zhou terecht woedend, en gaat ervan door. Maar als een goede vriend van hen omkomt in een brand besluit Ling Yi Zhou dat het leven te kort is en gaat ze terug naar Xia Lin. Overigens blijkt die vriend vervolgens toch niet dood, want je kunt met Well intended love echt alle kanten uit. Verwacht vooral niet teveel logica van Well intended love!

Mijn conclusie over Well intended love


Well intended love is een typische romantische serie: de arrogante eenzame mannelijke lead, het lieflijke meisje met het gouden hart dat hem warmte en liefde geeft en natuurlijk problemen om samen te overwinnen. Ik houd ervan! Zeker als er ook nog sprake is van een contract marriage. Maar het verhaal is wel kort door de bocht, rommelig en met weinig gevoel voor continuïteit en logica.  Wie dat niet erg vind, kan genieten van een ouderwets, romantisch verhaaltje.

Well intended love is niets voor jou als je niet houdt van een cliché liefdesverhaaltje met weinig logica.

Praktische informatie over Well intended love


Ik kijk Well intended love via KissAsian.

No comments

Post a Comment

Wil je bericht krijgen als iemand op jou reageert? Vink dan 'Melding sturen' aan. Je vindt dit rechtsonder het comment formulier.

© all rights reserved
made with by templateszoo