Kdrama Romance is a bonus

Kdrama Romance is a bonus

Dankzij het Kdrama Two Worlds met Lee Jong-Suk tuimelde ik de wereld van het Koreaanse drama binnen.

Om die reden keek ik ook zijn drama While you were sleeping, en verheugde ik me op zijn nieuwe Kdrama Romance is a bonus. Maar het niveau van Two Worlds heeft hij nog niet opnieuw bereikt helaas.

Hieronder mijn review van Romance is a bonus met Lee Jong-Suk.

Kdrama Romance is a bonus: het verhaal


In Romance is a bonus draait het om Kang Dan-Yi die door haar man is verlaten voor een andere vrouw, nadat ze jarenlang voor het huishouden en hun dochter heeft gezorgd. Hierdoor heeft ze een groot gat in haar cv en krijgt ze het niet voor elkaar een nieuwe baan te vinden.

Ze wordt overal afgewezen. Ze woont als een verstekeling in haar eigen oude huis, totdat het op een dag wordt afgebroken. Van narigheid trekt ze stiekem in het huis van haar oude vriend Cha Eun-Ho, gespeeld door Lee Jong-Suk.

De romance tussen Kang Dan-Yi en Cha Eun-Ho


Kang Dan-Yi en Cha Eun-Ho kennen elkaar sinds hun kindertijd en zijn heel 'close,' ook al weet Cha Eun-Ho niet eens dat Kang Dan-Yi gescheiden is. Maar ze komen verder zeker wel over als hele goede vrienden.

Al vrij snel krijg je als kijker een beetje de indruk dat Cha Eun-Ho meer dan alleen vriendschappelijke gevoelens heeft voor de iets oudere Kang Dan-Yi, en als hij ziet dat ze sjans krijgt met een andere man onderneemt hij wat klungelige stappen en krijgen ze een liefdesrelatie.

Werken bij een uitgeverij


Naast de 'romance' tussen Kang Dan-Yi en Chan Eun-Ho gaat Romance is a bonus over liefde voor boeken, en werken bij een uitgeverij met bijbehorende kantoorperikelen.


Romance is a bonus: het viel me erg tegen


Romance is a bonus viel me erg tegen. Er is amper een verhaal, en de romance tussen Kang Dan-Yi en Cha Eun-Ho vond ik ongeloofwaardig en nietszeggend. Je hoort wel eens zeggen dat er geen 'chemie' is tussen twee hoofdrolspelers, en in mijn ogen was daar hier ook sprake van. Wat een slappe hap zeg. En als om het gebrek aan chemie te compenseren, wordt de zogenaamde romance er dermate dik opgelegd dat mijn tenen krom trokken van plaatsvervangende schaamte.

Even dacht ik zelfs: 'Ben ik Koreaanse drama's soms ontgroeid dat ik er niets aan vind?' Maar die hypothese blijkt niet te kloppen want het Kdrama I picked up a star on the road vind ik wel weer helemaal geweldig.

Dus het ligt echt aan Romance is a Bonus.

Trailer Romance is a bonus


Hieronder de trailer van het Kdama Romance is a bonus, die leuker lijkt dan de serie is.


Romance is a bonus: mijn conclusie


Ik geef dit zwakke Kdrama een 5. De vormgeving is mooi, en het concept van een uitgeverij is leuk. Maar het kon me gewoon niet schelen of Kang Dan-Yi en Cha Eun-Ho elkaar zouden vinden, en dat is toch wel een vereiste bij een romantische Kdrama vind ik: dat je duimt voor de liefde tussen de twee hoofdpersonen.

Houd je van een slappe hap, weinig chemie tussen het liefdeskoppel maar mooie vormgeving? Dan vind je Romance is a bonus misschien wel oké. Maar je kunt ook gewoon nog een Two Worlds kijken!

Praktische informatie over Romance is a bonus


Je kunt dit Kdrama warempel ook op Netflix Nederland kijken! En verder natuurlijk op kissasian.ch
( Hide )
 1. Nou ik dacht hetzelfde. Ik vond de romance tussen de 2 andere spelers heajin en lenteui nog boeiender! Ik vond vooral het karakter dani helemaal niks.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, wonderlijk hè? Terwijl het toch een mooi vormgegeven drama is, met nota bene Lee Jong-Suk. Maar het raakte me gewoon amper, terwijl ik normaal echt helemaal kan opgaan in het verhaal.

   Delete
 2. Heb je touch your heart al gekeken? Dat is echt zon typisch romantisch verhaal. Man ontmoet vrouw, eerst kunnen ze elkaar niet uitstaan en dan..
  Was wel leuk.
  Ik ben nu bezig met moon lovers - scarlet heart ryeo. Maar ik durf het bijna niet af te maken omdat ik al weet dat ik van het einde ga balen :(

  ReplyDelete
  Replies
  1. Touch your heart ben ik nu mee bezig, en vind ik superleuk!

   Scarlet Heart Ryeo ben ik aan begonnen, maar durfde ik niet af te kijken.... Inderdaad vanwege het einde.

   Delete
  2. Ja ik dus ook. Ik ben nog stommer want ik ga dan vaak al op internet lezen op forums over het einde enz en nu baal ik haha
   Ik wil eigenlijk alleen maar happy ending.

   Delete
  3. Ik snap best dat je even wilt checken wat het einde is ; ) Als het geruststellend is, kijk je daarna prettiger. Maar soms kan het het tegengestelde effect hebben inderdaad...

   Delete

Wil je bericht krijgen als iemand op jou reageert? Vink dan 'Melding sturen' aan. Je vindt dit rechtsonder het comment formulier.

© all rights reserved
made with by templateszoo