Kdrama I picked up a star on the road

Koreaans drama I picked up a star on the road

Gisteravond keek ik de laatste aflevering van het Kdrama I picked up a star on the road, en ik heb ervan genoten! Dit Koreaanse drama had alle elementen waarvan ik houd, en ik vind het jammer dat de serie is afgelopen.

I picked up a star on the road: waar gaat het over?


In I picked up a star on the road slaat contract worker Lee Yeon Seo per ongeluk tops Hallyu ster Kang Joon Hyuk neer. Omdat ze denkt dat hij dood is, sleept ze hem mee naar huis (piggyback stijl) om daar verder te bedenken wat ze moet doen.

Vervolgens blijkt hij tot haar opluchting toch niet dood te zijn, maar krijgen ze een aanvaring, waarbij hij zijn hoofd stoot en ze opnieuw denkt dat hij dood is. Kortom: door een samenloop van omstandigheden ontvoert ze een bekende topster, en houdt hem vast in haar huis.

Samenloop van omstandigheden


Nou klinkt het misschien alsof Lee Yeon Seo niet deugt, maar als je dit Kdrama kijkt dan zie dat ze het werkelijk niet kwaad bedoelt, en dat dit echt een geval is van 'van het een komt het ander.' Toegegeven Lee Yeon Se neemt niet altijd even handige beslissingen, maar ze heeft wel een goed hart.

Contract


Omdat ze bang is dat Kang Joon Hyuk naar de politie zal gaan, sluit ze een contract met hem af. Hij blijft drie maanden bij haar wonen, en daarna laat ze hem gaan. Haar plan is om op dat moment te vluchten naar Vietnam, maar zover komt het nooit.

Kang Joon Hyuk heeft in het contract vast laten leggen wat hij wil als het gaat om voedsel, kleding etc. Hij kost haar handen vol geld, dus ondanks dat ze geld wil sparen voor haar vlucht naar Vietnam bouwt ze totaal geen spaargeld op.

The second lead


Naar goed gebruik is er ook een second lead in dit drama, en dat is de lakse bovenbuurman van Lee Yeon Seo. In de loop van dit kdrama ontwikkelt hij zich, en begint initiatief te nemen.

Wat is er zo leuk aan I picked up a star on the road?


  • Het is een supergrappig Kdrama. Ze drijven de spot met zichzelf en de Koreaanse drama industrie. 
  • Ik ben dol op het genre waarbij de twee hoofdrolspelers noodgedwongen samenwonen. En dan nog met een contract ook : )
  • De knappe Sung Hoon speelt de mannelijke first lead, en sinds ik hem in My secret Romance zag heb ik een zwak voor hem. Hoewel zijn haar wel ontzettend stom zit in dit drama. Ik wilde de hele tijd wel roepen: 'Jongen, doe toch  je haar eens uit je gezicht! Dat staat je veel beter.' 
  • De ontluikende liefde tussen Lee Yeon Seo en Kang Joon Hyuk vond ik romantisch en mooi om te zien.


Introductie filmpje van deze Koreaanse serieMijn conclusie over I picked up a star on the road


Het Kdrama I picked up a star on the road biedt romantiek, zelfspot en humor. Een fijne combinatie. Ik geef dit drama een 8,8. Het had nog hoger kunnen zijn als ze het einde iets langer hadden gemaakt, en de romantiek in de laatste scènes nog wat hadden aangezet. Maar al met al vind ik dit Kdrama een echte aanrader.

Praktische informatie over Kdrama I picked up  a star on the road


Dit Kdrama bestaat uit 10 afleveringen; een stuk minder dus dan de gemiddelde 16. Dus als je zin hebt in een lichtvoetig, kort romantisch drama met veel zelfspot zit je goed.

Ik keek dit drama via kissasian.ch.


No comments

Post a Comment

Wil je bericht krijgen als iemand op jou reageert? Vink dan 'Melding sturen' aan. Je vindt dit rechtsonder het comment formulier.

© all rights reserved
made with by templateszoo