5 Kdrama's waarin behoorlijk gekust wordt: meer dan de 'lip press'


Het is wat Koreaanse series zo romantisch maakt: een hand vasthouden is al een heel intiem gebaar.

Als ik Kdrama's bijvoorbeeld vergelijk met Amerikaanse series als Grey's Anatomy, dan vind ik Kdrama's echt veel en veel mooier. Bij Grey's Anatomy ontbreekt de romantiek, en gaan ze in 1 scène van kus naar bed...

Dat zal echt niet gebeuren in Koreaanse series.

Kusscènes in Kdrama's: soms teleurstellend


Maar, eerlijk is eerlijk, soms vind ik de kusscènes in Kdrama's wel eens teleurstellend. Dan heb je afleveringen lang hevig mee geleefd en geléden, en dan is de beloning een kus van niks. Ik heb het hier bijvoorbeeld over de zogenoemde 'lip press'.

Hierbij drukken de geliefden de lippen tegen elkaar en dat is het dan ook wel. Met een beetje pech houdt de vrouwelijke lead ook nog eens haar ogen open, en hangen haar armen passief langs haar lichaam.

Een andere variant waar ik niet zo blij van wordt is als ze elkaar kussen, maar er een groot fel licht op het stel schijnt waardoor je niets kunt zien.

4 Kdrama's met mooie kusscènes


Maar er zijn wel degelijk Kdrama's met mooie kusscènes waarin de hartstocht lijkt op te laaien en er  'lippenactie' is.

Hieronder een overzicht van de Kdrama's die ik heb gezien, met mooie kusscènes.

N.B. Ik zal deze lijst overigens blijven aanvullen en suggesties zijn  van harte welkom!

Coffee Prince


Met stip op nummer 1 de kusscène uit Coffee Prince met Gong Yoo. Het leidt zelfs tot een bijna-bed-scène ; )Hieronder een compilatie van kusscènes uit dit drama:
Cleaning with a passion for now


Cleaning with a passion for now gaat over een CEO met smetvrees die zijn eigen schoonmaakbedrijf begon. Hij wordt verliefd op één van zijn smoezelige werknemers. Ze zijn erg lief samen, en kussen elkaar uitgebreid en frequent. Ze kussen meerdere afleveringen, maar hieronder een voorbeeld.


Her Private Life


Her Private Life is 'ongoing'. Het is een drama over een werknemer en CEO, alweer. Ik houd nu eenmaal erg van dit genre ; ) In aflevering 10 word je in ieder geval alvast getrakteerd op een gepassioneerde en mooie kus scène. Kijk maar:


Another Miss Oh


Ook in dit drama een hartstochtelijke kus scène. Voor het verhaal van dit drama verwijs ik graag naar mijn post Another Miss Oh.Fated to love you


Fated to love you is echt 1 van mijn lievelingsdrama's! En mijn favoriete scène is de kus op de persconferentie, waarin Gun zich realiseert dat hij recht heeft op liefde ; )


Tot slot


In deze post gaf ik een overzicht van (op dit moment) 5 Kdrama's met hartstochtelijke kus scènes.

Suggesties zijn van harte welkom in de comments hieronder!

( Hide )
  1. Whats wrong with secretary kim heeft ook wel een paar goeie;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, dat is waar Suzanne! Dankjewel voor de aanvulling. Ik zal die gaan opzoeken en erbij zetten!

      Delete

Wil je bericht krijgen als iemand op jou reageert? Vink dan 'Melding sturen' aan. Je vindt dit rechtsonder het comment formulier.

© all rights reserved
made with by templateszoo