Kdrama's op Netflix: een overzicht van de drama's die ik heb gezien

Kdrama's op Netflix

Kdrama's op Netflix hebben als voordeel dat ze makkelijk te kijken zijn, en Netflix onthoud waar je was gebleven.

Hoewel ik mijn Kdrama's meestal kijk via sites als KissAsian en Dramacool, maak ik liever gebruik van Netflix als die optie er is. Het aanbod aan Koreaanse series op Netflix is vrij klein, maar er zijn er wel wat. Hieronder een overzicht van de Kdrama's op Netflix die ik heb gezien.

Kdrama's op Netflix


Romance is a Bonus Book


Romance is a Bonus Book is een Kdrama met de populaire Lee Jong-Suk ook bekend van Two Worlds. Om die reden verheugde ik me erg op dit drama, maar ik vond het veel minder mooi dan Two Worlds.romance is a bonus book

A Korean Odyssey


Dit Kdrama is prachtig qua vormgeving, maar ik heb het uiteindelijk niet afgekeken moet ik bekennen. Het verhaal kon me niet genoeg boeien, en ik vertrouwde het niet en vreesde een gebroken hart...

A Korean Odyssey gaat over Seon Mi en Son Oh Gong. Seon Mi bevrijdde ooit Son Oh Gong en als beloning moet hij komen als ze hem roept.

A Korean Odssey

My First First Love


My First First Love is zo ongeveer het meest lichtvoetige Kdrama dat ik ooit heb gezien. Het gaat feitelijk nergens de diepte in. Veilig om te kijken als je even geen hartverscheurend drama meer aan kunt, maar ik vond het wat té oppervlakkig.

My first first love

One Spring Night


One Spring Night is 'ongoing' op Netflix, maar er zijn al veel meer afleveringen beschikbaar op KissAskian. Dit is een wat Kdrama met een wat meer realistische look. 

Deze Koreaans serie gaat over Lee Jung In en Yoo Ji Ho. Lee Jung In heeft al jaren een relatie, maar die is vanzelfsprekend geworden. Het is voor de kijker geen wonder dat ze verliefd wordt op de alleenstaande vader Yoo Ji Ho. Het drama gaat over hun relatieperikelen, maar ook over de zussen van Lee Jung In.

one spring night

Something in the rain


Net als One Spring Night is Something in the rain een wat meer realistisch Kdrama. Het gaat over de liefde tussen oon Jin Ah (30+) en de jongere broer van haar beste vriendin Jun-hui. Ze 'krijgen' elkaar al vrij in het begin van dit drama, en de serie gaat daarna vooral over de problemen waar ze tegenaan lopen.

something in the rain

Samenvattend 


In deze post schreef ik over de Kdrama's die beschikbaar zijn op Netflix, en die ik heb gezien. Er zijn nog meer Koreaanse series op Netflix te vinden, maar ik houd nu eenmaal erg van romantische Kdrama's. Dat een Kdrama op Netflix staat betekent helaas niet automatisch dat het een drama is van hoge kwaliteit.

N.B. Het aanbod op Viki, KissAsian and Dramacool is wel veel groter dan op Netflix.

Praktische informatie


Bovengenoemde Kdrama's zijn eenvoudig op Netflix te vinden, door in de zoekfunctie 'Koreaanse drama's' in te typen.

No comments

Post a Comment

Wil je bericht krijgen als iemand op jou reageert? Vink dan 'Melding sturen' aan. Je vindt dit rechtsonder het comment formulier.

© all rights reserved
made with by templateszoo